építészet
PDF Print E-mail
There are no translations available.

az építészet, a belsőépítészet, a lakberendezés, sőt egészen a bútor- illetve a lakáskiegészítő tárgyak megtervezéséig és kivitelezéséig egy szerves egységet kell, hogy alkosson; mindezt úgy formálva , alakítva, hogy a térben való létezés örömöt és harmóniát sugározzon. a tér, a fény, a bennünket körülvevő színek, anyagok, tárgyak mind pozitívan vagy negatívan hatnak ránk. a választásunk meghatározó, éppen ezért felelősséggel jár.

a városi ember (de fogalmazhatnánk úgy is, hogy a házban lakó ember, hiszen életünknek  legtöbb részét sajnos 4 fal között töltjük), aki elhatárolódott, vagy  el lett választva a természettől, teljesen más környezeti igényeket támaszt maga körül, mint amilyeneket akár csak egy generációval ezelőtt. nyilván ezek a hatások országonként, területenként változók, de hazánkban a vidéki nagyszüleink generációja, aki még szerves egységben élt a természettel még nem igényelt a lakhelytől semmi extrát azon kívül hogy a szükségleteit  valamilyen szinten kielégítse. ha az alkalmas volt alvásra, főzésre( néha emiatt 2 helyiségnél nem is volt szükség többre) rendben tartotta, megbecsülte és emellett teljes értékű életet élt minden vonatkozásban, hiszen az életét többnyire munkával és a szabadban töltötte. a természet adta értéknél, mind látványban, mind fizikai tapasztalatban pedig többet adni nem  lehet.

a természettel való együttélés hiányának tünetei csak most kezdenek kiütközni az embereken. korunk házai egy olyan esztétikai illetve fizikai élményt (mindenféleképp élményt) akarnak nyújtani, amely -mint egy vezetett meditáció során- újra felhívja az emberekben a természet elemi értékeinek tiszteletét és szeretetét. (ld. a napfény játéka és útjának megtervezése, az "újra mezítláb a sláger" azaz a fű és kavics utánzatú burkolatok, teljes üvegfalak, melyek elmossák a határt a kint és a bent között, rámpák, domborzati elemek integrálása az épített térbe stb.) a mai ember, a lehetőségei keretén belül maga választja meg életterét és lakberendezési tárgyait, melyekhez, optimális esetben szintén „élmény” köti.

építészetünkel az előbbit, tárgykultúránkkal az utóbbit igyekszünk gazdagítani.

alkotóink vállalják a koncepcióterv elkészítésétől a látványtervezésen,  építészeti tervezésen keresztül az általunk tervezett épület művezetésének levezénylését is.