építészet-gyermekeknek
PDF Nyomtatás E-mail

Az építészet - gyermekeknek egy olyan műhelymunka, amely a R.É.T.  -rajz, építészet, tánc-elemeit felhasználva jár körül tervezési, problémamegoldási feladatokat.
A műhely során a rajzos feladatokon túl játékos modellezési, anyagismereti, építészet-elméleti feladatokon keresztül bontakozik ki az alkotás, illetve egy-egy alkotás tervezésétől a megvalósulásáig végigvezetett folyamata. A foglalkozáson külön hangsúlyt fektetek az önálló kérdésfelvetés fontosságára és a válaszok több szempontból való körüljárására, amely segíti a gyermekek megfigyelőképességét és önálló véleményalkotását környezetükről.

Mivel a gyermekekben még nem különültek el a "művészeti ágak", a gyermekek még nem választanak, hanem egységben élnek és egységében kezelik a dolgokat, ezért számukra  nem jelent gondot egyik "vízről a másikra evezni", hiszen az átjárás a "szakterületek" között számukra természetes és evidens folyamat.

Az állandó műhelyeknek jelenleg a Napház - Nadapi Alkotóház és Élménybirtok ad otthont, illetve külső helyszíneken is létesülnek foglalkozások. www.naphaz.com

Jelentkezni a megadott elérhetőségeken lehetséges.

337

 

"ars poetica"

Több, mint 10 éve foglalkozom a különböző  művészeti ágak  -zene, tánc, építészet, rajz - összefüggéseinek kutatásával, egymásra hatásával. A cél egy komplexebb élmény megélése, egy átfogóbb kép megszületése egy adott témáról, problémáról, alkotásról. A R.É.T. műhely a rajz, építészet és a tánc hármasságán belül járja körül az egyes alkotási feladatokat, tágítva szemléletmódunkat, inspirálva, új ötleteket, kreativitást hív életre.
Az általam életre hívott R.É.T műhelyt a BME Építészmérnöki karán vezettem először Budapesten építészhallgatóknak és táncosoknak, majd a Trafó - Kortárs Művészetek Házában tartottam 5x 5 órás intenzív műhelymunkát ebben a témában.